Stichting Suvadra voor hulp aan elk kind

Wat doet Suvadra?
Suvadra maakt zich sterk voor gehandicapte kinderen.  Deze groep is in Nepal het vijfde wiel aan de wagen. De basiszorg voor deze kinderen is zeer minimaal.  Mensen met een handicap zijn dikwijls een last voor hun familie. Ouders weten vaak niet wat ze met deze kinderen aanmoeten en hebben hun handen meer dan vol om in hun eigen levensonderhoud te kunnen voorzien.
Suvadra zorgt dat het gehandicapte kind op maat gesneden hulp krijgt. Eventueel met hulp van andere disciplines in Nederland of Nepal zoals artsen en fysiotherapeuten.

Voice for Equal Opportunity
Stichting Suvadra heeft haar hulp aan Voice for Equal Opportunity  (VEO) fors uitgebreid.
VEO bestaat sinds 1996 en wordt geleid door bestuursleden die allen een handicap hebben en mede daarom extra gedreven zijn om voor de gehandicapte medemens in Bhaktapur en omgeving op te komen. Gelijke kansen voor iedereen staat hoog in hun vaandel. De hulp van Stichting Suvadra aan VEO bestaat uit drie project-delen. Dat zijn door-to-door education, schoolsupport en dagopvang voor jongeren met een verstandelijke beperking. VEO en Stichting Suvadra sluiten jaarlijks een contract af en willen steeds in december in gesprek over continuering omdat het nieuwe schooljaar in Nepal steeds half april van start gaat.

Door to door education
Suvadra financiert drie leerkrachten die bij kinderen en jongeren thuis op bezoek gaan om onderwijs te geven. Deze jongeren zijn dermate beperkt dat ze het huis niet of nauwelijks uitkunnen. Door to door education maakt het mogelijk dat ze toch onderwijs kunnen volgen.

Schoolsupport
Stichting Suvadra draagt financieel bij aan de scholing van gehandicapte kinderen en jongeren die nog thuis wonen.

Dagopvang voor jongeren met een verstandelijke beperking
Bij een klein project in Duwakot, een dagopvang voor jongeren met een verstandelijke beperking, verzorgen we de lunch, zodat de kinderen toch een beetje vitamine binnenkrijgen. Daarnaast dragen we bij in de salariskosten van de begeleidsters.

Eénmalige hulp
Stichting Suvadra verleent individuele hulp aan kinderen en jongeren met een handicap. Voorbeelden hiervan zijn:
Praktische trainingen, medicatie, operaties, onderwijs, opstarten eigen bedrijfje en aangepaste scooters.